8 tips för företagsaktiviteter

Ett äventyr kan vara precis det som ska till för att personal och kunder ska komma varandra lite närmre. När man är ute i skog och mark med ficklampa eller då man deltar i spännande företagsaktiviteter inomhus så utvecklas man både som människa och som grupp. Det är därför som konferenser med speciella aktiviteter har blivit så populära. Det här är ett roligt sätt att lära sig mer om sig själv och om gruppdynamik och man får ett minne som kommer att ge energi i vardagen då man återigen befinner sig på arbetsplatsen.

Det finns många olika typer av aktiviteter för företag som man kan ordna med på en kursgård eller kanske på det ena kontoret. Här kommer 8 tips på intressanta företagsaktiviteter som man enkelt kan ordna och njuta av.

1, Tipsrunda eller spökvandring
En av de enklaste former av underhållning som man kan skapa för en grupp är en tipsrunda. Frågorna kan man ladda ner från nätet eller så kan man hitta på egna som har med deltagarna att göra. Det är dock viktigt att inte peka ut någon eller avslöja något känsligt. Man kan aldrig räkna med ett detta kommer att vara okej. En spökvandring gör man gärna i mörka skogar med ficklampor och kartor. Lägg ut lite effekter för att skrämma vettet ur folk och belöna rikligt när det hela är över.
2, Spela in film
Man kan hyra in ett företag som erbjuder aktiviteten att spela in en film. Det kan till exempel vara en reklamfilm för det egna företaget. Man delar in sig i grupper och så får man hitta på tema och klä ut sig för att det hela ska bli riktigt effektfullt. Det här är en mycket rolig aktivitet som man kanske till och med kommer att dra nytta av i verkligt reklamsyfte då filmerna är färdiga.
3, Bad och bastu
Om man väljer en kursgård som kan erbjuda bastu och bad så är detta ett bra val. Boka bastun i god tid så att ni slipper dela den med andra grupper som kanske befinner sig på samma gård. Man kan bada bastu året runt men bad i sjö är skönast då det är plusgrader utomhus.
4, Testa mat och dryck
Vill man inte gå ut så kan man lära sig mer om mat och dryck inomhus. Det är bara att bjuda in ett proffs på vin och ost eller en chokladfantast. Efter en intressant föreläsning så får man själv chansen att testa och se om man känner skillnad mellan en tryffel och en nougatkola.
5, Charader och karaoke
Man kan också leka lekar som företagsaktivitet. Charader är kul och möjligt att utföra i grupper så att ingen behöver stå i centrum om man inte vill det. Karaoke går också att utföra i grupp då det finns folk som inte vill sjunga ensamma inför andra. Karaoke kan man sätta samman med vin och whiskeyprovning för att fler sångfåglar ska våga sig fram till mikrofonen.
6, Passiv underhållning
Passiv underhållning kan vara allt från levande musik till en stand up komiker. Om man inte tycker att det behövs något evenemang där folk lämnar sina stolar så är det här typen av underhållning alltid uppskattad. En bra komiker kan få folk att skatta så att de får träningsvärk i magen och detta är helt klart en mycket hälsosam form av företagsaktivitet. När man bokar med en konferensanläggning så kan man alltid fråga vilken typ av passiv underhållning som de kan rekommendera.
7, Sportevenemang
Sporter kan också vara ett bra val då man ska aktivera sig efter en dag med möten. Enklare sporter som fotboll, bandy och basket kanske inte alltid går hem men alla kan testa att paddla kanot eller kajak. Har man bara tagit sig i den där båten så sitter man på ett mysigt sätt och man kan uppleva att sport inte alls är särskilt ansträngande. Det går ju även att hitta på sporter för att få folk att röra på sig och för att ordna med en annorlunda tävling.
8, Kroppsbehandlingar
Kroppbehandlingar är ju också en form av passiv underhållning men här måste man se till att alla är intresserade av aktiviteten. De flesta tycker att en massage är det bästa som finns så det är ganska lugnt att boka in den här typen av företagsaktiviteter. Om det finns personer som inte vill bli masserade så ser man bara till att det finns andra alternativ som också ger avslappning. Det kan ju faktiskt vara så enkelt att en person föredrar en ansiktsmassage framför en helkroppsmassage, detta för att de inte gärna klär av sig framför arbetskamraterna.
Andra tips om dialog och näringsliv finns på denna sida.

Category: Företag, Gruppövning

- 14 September, 2017