Catering från livsmedelsbutiker i Stockholm – vad finns att välja på?

Stockholm har mycket ett erbjuda när det kommer till catering – det finns gott om både cateringfirmor och restauranger som erbjuder detta. Det finns dock även många livsmedelsbutiker som erbjuder färdiglagad mat och ofta till lägre priser. Men vad finns då att välja på?

Många livsmedelsbutiker erbjuder catering i Stockholm

Stockholm har som sagt mycket att erbjuda när det kommer till catering – det är tätt mellan cateringfirmorna och det finns även en mäng restauranger som erbjuder det i någon form. Ett annat alternativ är dock att välja att köpa färdig mat redo att serveras från vanliga livsmedelsbutiker.

Utbudet kan förvisso vara något begränsat men det är å andra sidan ett av dom billigare alternativen för den som önskar catering till ett bröllop, dop, fest eller annat.

Smörgåstårtor, smörgåsar och landgångar

Många av dom livsmedelsbutiker som erbjuder catering i Stockholm har smörgåstårtor, matiga smörgåsar och landgångar att välja på menyn. Samtliga alternativ finns ofta att välja i flera olika former – med olika fyllningar och pålägg.

Bufféer

Bufféer är också vanligt på menyn hos livsmedelsbutiker som erbjuder catering. Ofta påminner menyerna om varandra oavsett vilken butik som väljs och det är ofta enklare bufféer. Vanligt på en sådan är bland annat:

  • Grillad kyckling
  • Rostbiff
  • Potatissallad
  • Sallad, grönsaker och frukt
  • Bröd
  • Såser

Det brukar finnas åtminstone 2–3 olika bufféer att välja bland – till exempel som en sådan ovan med kött men även sådana med fisk eller helt vegetariska. Något för dom flesta smaker helt enkelt.

Chark och kallskuret

Annat vanligt på menyn hos flera livsmedelsbutiker i Stockholm är brickor med chark och kallskuret. Olika skinksorter, kalkon, rostbiff och salami tillsammans med klassiska ostar, så som brieost och ädelost.

Till det är det vanligt med frukter efter säsong, någon marmelad samt även bröd och kex. Kort och gott det mesta som behövs för en plockmåltid – som kan ätas både på stående fot och sittandes vid ett bord.

Exakt hur utbudet av catering ser ut hos dom olika livsmedelsaffärerna kan förstås skilja sig men dom flesta har snarlika menyer. Priset då? Det ligger runt ca 100 kr per person vid val av smörgåstårta och runt ca 250 per person för buffé. För en matig chark- eller delikatessbricka ligger priset på runt ca 135 kronor per person.

Category: Företag

- 15 June, 2022