Hemlarm skyddar även mot brand

Hemlarm skyddar även mot brand

Ett hemlarm kan kopplas samman med rökdetektorer som hjälper dig att upptäcka en brand i ditt hem på ett tidigt stadium. Om en brand upptäcks tidigt så minskar risken för att du, din familj eller era ägodelar ska skadas.

Många installerar ett hemlarm för att skydda sig mot inbrott men dagens hemlarm erbjuder även många andra smarta funktioner som till exempel brandlarm. Ett hemlarm kan aktiverad av rökdetektorer som är installerade i ditt hem. När en larmoperatör får larmet så kan denna kontrollera om det brinner eller ryker via kameror och sedan larma räddningstjänsten om det behövs. Ett brandskydd som är kopplat till en larmcentral är ett mycket effektivt sätt att skydda ditt hem mot brand. Det som det framförallt gör är att ge dig tid – något som är oerhört viktigt både för att du och din familj ska hinna ta sig ut och för att minska skadorna på ditt hem och dina ägodelar.

Rökdetektorer placeras i ditt hem

Ett hemlarm med brandskydd fungerar så att det är kopplat till rökdetektorer som placeras ut i ditt hem. Om en detektor känner av rök så börjar en signal ljuda i samtliga rökdetektorer samtidigt som larmcentralen larmas. Om du har ett stort hus med flera våningar så är detta extra värdefullt eftersom du kommer att höra larmet oavsett var du befinner dig i hemmet i förhållande till branden. Larmoperatörer som tar emot larmet kommer att kontrollera om hen kan upptäcka brand via kamerorna som finns i ditt larmsystem. Om larmoperatörer kan se eld eller rök så larmar denna omedelbart brandkåren. En bostad är den vanligaste plasten för en brand enligt statistiken och en brand kan förödande konsekvenser. Minnen, ägodelar, husdjur och familjemedlemmar är det som riskeras att skadas i en brand. Med ett säkert brandskydd i form av till exempel ett hemlarm minskar du risken för att drabbas. Brandlarm är centralt för att kunna upptäcka en brand i tid. Ett hemlarm med brandskydd hjälper till att rädda liv om oturen skulle vara framme och en brand skulle starta i ditt hem. Extra viktigt är det runt jultider då många stearinljus förekommer eller under sommarmånaderna då många inte är hemma i sitt hem.

Category: Hemlarm

- 26 February, 2020