Hur installerar man solceller?

Det finns ingen tvekan om att en installation av solceller kommer med många fördelar, inte minst med tanke på att de agerar likt en passiv energikälla som ger dig obegränsad eltillgång, som sänker dina elkostnader, och som ger positiva effekter på miljön. Det finns mängder av olika företag som kan hjälpa till vid installationer av solceller i Västerås, eller den stad som är aktuell just för dig. Men hur går då installationen av solceller till? Det ska vi tala om för dig, och faktum är att det inte alls är så svårt som man kan tro.

Installera solceller- så går det till

Att installera solceller är inte så svårt som du kanske tror, och ofta framställs det som en större process än vad det egentligen är. Självklart krävs det en del arbete och planering för att installationen ska kunna äga rum, men just för dig som är intresserad av att installera solceller i Västerås krävs det inte så mycket mer än att du anställer de som är kunniga inom området.

Så här går det till vid installation av solceller:

 1. Anmäl ditt intresse
  Det allra första du bör göra då du är intresserad av att installera solceller är att anmäla ditt intresse till ett företag som sysslar med sådana installationer. Detta är ofta inte svårare än att du kontaktar företaget och beskriver ditt ärende så tar de dig vidare i processen.
 2. Prata med företaget
  Nästa steg i processen är att du pratar med företaget som du kommit överens med, för att sen kolla vidare på vad som krävs för att du ska kunna installera solceller på ditt hushåll. Här kan du också få information om priser, vilka möjligheter som finns för just ditt hushåll, och hur ni kan göra för att få till installationen på bästa sätt.
 3. Kontrollera hushållet och möjliga ytor
  När företaget gett dig den information som krävs och ni tillsammans har kommit överens om att fortgå med arbetet är det dags för dem att kolla på ditt hushåll och vilka ytor som skulle funka för installationen av solceller. Till exempel kollar man på markens eller takens lutning och hur ytorna skuggas.
 4. Ansöka om bygglov och solcellsbidrag
  I vissa fall krävs det att du som byggnadsägare ansöker om bygglov för att få sätta igång med installationen av solceller, så se till att kolla upp detta för att minska risken för hinder på vägen. När du fått godkänt att fortsätta kan du också ansöka om solcellsbidrag för att få lite extra hjälp under processen. Genom att installera solceller kan du också få extra ersättning för din överskottsel.

Category: Energi

- 27 April, 2020