Hur sker koppling mellan FedEx, WooCommerce och Unifaun?

Woo Pacsoft Unifan. Det är namnet på det plugin som knyter samman FedEx, WooCommerce och Unifaun. Detta på ett sätt som gör att information automatiskt kan förmedlas från WooCommerce – till Unifaun – där fraktordrar skapas till FedEx.

Från WooCommerce – Till FedEx

 • WooCommerce
  WooCommerce är ett E-handelssystem som kan installeras på WordPress. Det är gratis plugin som det även finns en rad tilläggsplugin till. De flesta av dessa är gratis men kan medföra en kostnad att använda. Det finns exempelvis plugin som gör det enkelt att hantera olika betalningslösningar så som PayPal, kortbetalningar och Klarna.Ett av dessa tilläggsplugin är Woo Pacsoft Unifaun. Det går att gratis ladda hem från plugin-katalogen och därefter installeras. För att kunna använda det behövs däremot en API-nyckel från Unifaun. Nyckeln ges till kunden om tjänsten ”Orderkoppling” beställs. En tjänst som har en startavgift och sedan en årsavgift.

  När detta plugin är nedladdat, installerat och aktiverat skapas en automatisk ”informationskanal” till logistikportalen Unifaun.

 • Unifaun
  Unifaun är en ”logistikportal” som underlättar för företag gällande hantering av logistikordrar. Unifaun har avtal med de flesta stora logistikföretagen, exempelvis FedEx.Den information som kunden anger vid en beställning skickas vidare, med hjälp av Woo Pacsoft Unifaun, till företagarens konto hos Unifaun. Beroende på inställningar används sedan denna information till att skapa automatiska logistikordrar till valt logistikföretag.
 • FedEx
  Det amerikanska logistikföretaget FedEx Corporation har över 300 000 anställda och är verksamma över stora delar av världen. Företaget grundades 1971. En av de största skillnaderna mot den tidiga verksamheten är digitaliseringen. En digitalisering som både gynnat företaget, chaufförerna och kunderna.För E-handlare som anlitar FedEx är integrationen som presenteras ovan ett av många exempel på hur digitaliseringen underlättar för parterna.

Kravspecifikation vid användning av FedEx WooComerce

För att kunna skapa denna integration krävs en E-handel som har WooCommerce, ett konto hos Unifaun samt avtal med FedEx. Ett standardkonto hos Unifaun har däremot inte tjänsten ”orderkoppling” som standard. Detta är därmed något som behöver beställas. Det är denna tjänst som gör att informationen kan flöda mellan de olika systemen.

Det finns även tekniska krav så som att PHP måste vara 5.6 eller äldre. Det är en inställning på den webbplats som har WooCommerce. Det kontrolleras enklast genom att logga in på det webbhotell där webbplatsen ligger. Alternativt kontaktas webbhotellet då kundsupport enkelt bör kunna kontrollera detta.

Category: Företag

- 21 January, 2021