Jämför mobilabonnemang – Med automatisk jämförelsetjänst

Det finns flera jämförelsesidor på nätet som jämför mobilabonnemang utifrån pris och surfmängd. Samtidigt är det ofta stora likheter på dessa två punkter hos många operatörer. Av den anledning finns flera jämförelsesidor som fokuserar på ”duo-jämförelser”. Med andra ord att två utvalda operatörer kan ställas mot varandra utifrån ett par punkter.

Hallon eller Vimla?

Både Hallon och Vimla är budgetabonnemang. Det ingår fria samtal och sms samt en viss mängd GB. Pris per GB är generellt lägre än hos exempelvis Telia eller Tre. Men vad skiljer dessa två abonnemang åt egentligen – utöver någon kronas skillnad i abonnemangskostnad?

Det är i dessa lägen som jämförelsesidor kan besökas som jämför mobilabonnemang utifrån två olika alternativ.

Jämför mobilabonnemang – Via tydliga recensioner

  • Välj två operatörer
    På hemsidan väljs vilka två operatörer som ska ställas mot varandra. I detta exempel ställs Hallon mot Vimla.
  • Jämför mobilabonnemang
    De två valda mobiloperatörerna presenteras nu utifrån flera olika inriktningar. Ett exempel kan tas från en av de större jämförelsesidorna som presenteras operatörerna utifrån Priser, Täckning, Surf, Betalningsmöjligheter, Support och Popularitet. Vid varje punkt genomförs en jämförelse och en vinnare utses. I slutet finns även en ”slutvinnare”.
  • Teckna abonnemang
    På de flesta jämförelsesidor finns även knappar/länkar till de olika operatörerna. Den som bestämmer sig för att teckna ett abonnemang kan därmed lätt klicka sig vidare till operatörens hemsida och göra detta.

Hitta billigaste alternativet

De som jämför mobilabonnemang primärt för att hitta lägsta priset kan göra detta via andra webbplatser. Det finns nämligen de som nästa enbart fokuserar på pris och surfmängd medan de som presenteras ovan har större fokus på fördjupade recensioner och att ställa två, eller fler, operatörer mot varandra.

Eftersom olika operatörer har abonnemang med olika stor surfmängd kan det vara svårt att jämföra dessa. Det kan exempelvis vara att en operatör erbjuder 5 GB för 250 kr medan ett annat erbjuder 7 GB för 375 kr. Men vilket är billigast?

I detta fall får priset per GB räknas ut. Detta genom att ta priset dividerat med antal GB. I exemplet ovan beräknas 250/5 = 50 kr samt 375/7= 53,50 kr. En del webbsidor presenteras operatörerna just utifrån detta för att göra det enklare för kunden att förstår vad det egentligen kostar.

Category: Företag

- 25 November, 2021