Test för begagnade bilar i Örebro

Är du på jakt efter en bil? Att köpa en ny bil är dyrt och ingen bra investering eftersom bilens värde sjunker direkt efter att du kört ut den från bilhandlaren. Men däremot kan du hitta bra begagnade bilar i Örebro till förmånliga priser. En begagnad bil behöver absolut inte innebära en skrotig och gammal bil utan kan vara i riktigt fint skick.

Begagnade bilar i Örebro går att köpa på flera sätt, exempelvis via sidor som Blocket eller genom kontakter. Men du kan även hitta bilhandlare som säljer såväl nya som begagnade bilar i Örebro. Om du handlar från en privatperson finns det många saker som är viktiga att kontrollera och ha koll på. Exempelvis bör du alltid kontakta Transportstyrelsen för att säkerställa att den du köper bilen av faktiskt är ägare till bilen. Det är också bra att kolla in hos NICB:s, här kan du kontrollera att bilen inte är anmäld som stulen. Det är förmodligen ingen stor risk men det är bra att dubbelkolla.

Provkör din nya bil

När du hittat en bra bil som du är intresserad av och vill köpa måste du se till att provköra den. Det är bra att ha ett par särskilda punkter i åtanke som du kan kontrollera när du väl testar fordonet. Bland annat ska du lyssna efter ljud som verkar konstiga. Det kan handla om märkliga motorljud, ljud när du bromsar eller liknande. Se även till att gå igenom funktioner som AC och radio för att säkerställa att detta fungerar.

Förutom bilens själva funktioner bör du även kontrollera hur bilen känns. Till exempel om du har tillräckligt med plats i bagageutrymmet, att du sitter skönt i förarstolen och att det är enkelt att ta sig in och ut i bilen. Det är ju trots allt du som kommer att köra. Om allt verkar bra ska ni tillsammans gå igenom fordonet och kolla saker som repor och annat slitage. När allt är färdigt är det bäst att betala och slutföra affären på bankkontoret. Då ser du att allt ser rätt ut.

Category: Företag

- 1 October, 2019